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2018 IBC Plan Review Question Of The Week

A fully sprinklered Group R-2 dormitory with a rated corridor contains an adjacent
lounge/study area open to the corridor as indicated in the exhibit. Would the
arrangement comply with the corridor continuity requirements of Section 1020.67?

A) YES _ Group R-2 dormitory

B) NO
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1020.6 Corridor continuity. Fire-resistance-rated corri-
dors shall be continuous from the point of entry to an exiz,
and shall not be interrupted by intervening rooms. Where
the path of egress travel within a fire-resistance-rated corri-
dor to the exit includes travel along unenclosed exit access
stairways or ramps, the fire-resistance rating shall be con-
tinuous for the length of the stairway or ramp and for the
length of the connecting corridor on the adjacent floor lead-
ing to the exit.

Exceptions:

1. Foyers, lobbies or reception rooms constructed as
required for corridors shall not be construed as
intervening rooms.

2. Enclosed elevator lobbies as permitted by Item 1 of
Section 1016.2 shall not be construed as intervening
rooms.

While the lounge/study area is open to the rated corridor, it is not considered an
intervening room since egress is neither required through the lounge/study area nor
does it obstruct access to the required exits. A typical lounge/study area represents a
similar level of hazard as foyers, lobbies and reception rooms permitted by Exception
No.1 provided the room has the same rated walls as required for the corridor.
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